Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Ράβδισμα "Το μάζεμα των ελιών"




Το μάζεμα των ελιών έχει αρχίσει εδώ θα περιγράψουμε την σχετικά απλή αυτή μέθοδο.Το πρώτο που γίνεται είναι να στρώσουμε τις ελιές με δίκτυα για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τις ελιές.



χρειάζεται ακόμα ένας κινητήρας με δυναμό που παράγει 12 volt


τα 12 volt κινούν ένα μοτέρ που είναι στην βάση της βέργας και η κίνηση μεταφέρεται μέσα από μια σωλήνα στην άλλη άκρη της που υπάρχει μια περιστρεφόμενη κεφαλή με μικρά εύκαμπτα ραβδάκια από πλαστικό που καθώς γυρίζουν χτυπούν το καρπό της ελιάς και τον ρίχνουν πάνω στα στρωμένα δίκτυα.



μαζί με τον καρπό πέφτουν και αρκετά φύλλα για αυτό χρειάζεται να κάνουμε μια πρόχειρη διαλογή και αφού αφαιρέσουμε τα περισσότερα φύλλα και τα κλαδιά βάζουμε τις ελιές σε φάρδυνα τσουβάλια, ποτέ πλαστικά γιατί αλλοιώνεται ο καρπός και οδηγούνται στο εργοστάσιο όπου αφού καθαριστούν από τα φύλλα πλυθούν και αλεστούν στην συνέχεια με φυγοκέντριση παίρνουμε αγνό παρθένο λάδι με οξύτητα 3-4 γραμμές.




Το λάδι και οι φρέσκες ελιές είναι πλούσιες σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και βασικά μέταλλα άρα πολύτιμες στον οργανισμό μας. Η φρέσκα φλούδα ελιάς και τα χλωρά φύλλα της μπορούν να κατεβάσουν την πίεση. Το λάδι μαζί με οινόπνευμα φτιάχνουν ένα καλό τονωτικό των μαλλιών και μαζί με λάδι δεντρολίβανου θεραπεύει την πιτυρίδα.





Δείτε και την ανάρτηση για το άλεσμα των ελιών: Το άλεσμα των ελιών

6 σχόλια:

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Αλέξανδρε καλοφάγωτο !!

İlhami Uyar είπε...

dont you give damage young twigs with this method?I think dont give crops broken twigs next year.Best wishes and happy year.

erbabarici είπε...

Hello!!
I wish you happy new year in 2009!
erbabarici

İlhami Uyar είπε...

kala xrıstougenna

UĞUR KIRAN είπε...

Super, it's very good.

sp-kor είπε...

xronia pola , kala me agapi kai eftixia .