Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η "Νεκρή" Βασίλισσα.

Αφού γονιμοποιήθηκαν οι καινούργιες βασίλισσες και είδα ότι γεννούν καλά και σφράγισαν γόνους ξεκίνησα να αρχίσω να τις σημαδεύω ,γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ηλικία της βασίλισσας.


 

Πήρα λοιπόν τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο με το κίτρινο χρώμα που είναι φέτος στην "μόδα" και άρχισα το μακιγιάζ που ταιριάζει στις βασίλισσες ,

 
Άνοιξα λοιπόν μια παραφυάδα και αφού έβαψα μερικούς κηφήνες (για να πάρω το κολάι και για να φύγει το περίσσιο χρώμα  από τον μαρκαδόρο) , αναζήτησα  την βασίλισσά  την έβαψα και την άφησα στο σημείο από όπου την έπιασα , είδα ότι η βασίλισσα έμενε ακίνητη σαν "νεκρή" έπαθα σοκ σκέφτομαι , ότι την έσφιξα πολλή και την σκότωσα, την αφήνω ξανά στο πλαίσιο και αυτή πέφτει στο πάτωμα , την ξαναπιάνω, είμαι τώρα σχεδόν σίγουρος ότι είναι νεκρή , παρατηρώντας πιο προσεκτικά βλέπω ότι ακόμα πάλλεται η κοιλιά της , είναι μια αντανακλαστική κίνηση , κάτι σαν να ψυχομαχεί σκέφτηκα, αλλά μου δίνει και μια ελπίδα ,ότι ίσως είναι ακόμα ζωντανή, αποφασίζω λοιπόν να την αφήσω πάνω στους κηρηθροφορείς ώστε να μπορούν να την περιποιηθούν οι μέλισσες μήπως και ανακάμψει ,έκλεισα το καπάκι πολύ στενοχωρημένος και δεν είχα διάθεση να βάψω τις υπόλοιπες  καθώς ήταν η πρώτη προσπάθεια για φέτος , και δεν ήθελα  να τις σκοτώνω με αυτόν τον άδοξο τρόπο. 


Φεύγω με την εικόνα της άψυχης βασίλισσας πάνω στα δάκτυλα μου να με προβληματίζει και χωρίς να έχω καταλάβει τι πήγε στραβά , και πόσο ευαίσθητη είναι τελικά η βασίλισσα. 


.
 Επιστρέφω μετά από 3 μέρες και ήμουνα σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα έβλεπα την βασίλισσα, με μεγάλη έκπληξη όμως είδα την βασίλισσα να τρέχει σαν τρελή πάνω στα πλαίσια και να έχει γεννήσει σχεδόν ένα  πλαίσιο με αυγά.
 Μάλλον οι αναθυμιάσεις από τον μαρκαδόρο λειτούργησαν σαν αναισθητικό.
 Όλα καλά λοιπόν ελπίζουμε να πάνε όλα καλά καθώς περιμένουμε την ανθοφορία του θυμαριού, οι νέες βασίλισσες πάντως ξεσηκώνουν τις μέλισσες και αυξάνουν την τάση και την επιθυμία για συλλογή γύρης και μελιού την εκτροφή γόνου και την παραγωγή κεριού , κύριο μέλημα μας λοιπόν είναι να έχουμε πάντα νέες επιλεγμένες , παραγωγικές και υγιείς βασίλισσες ώστε να μπορούμε να ατενίζουμε  τουλάχιστον το μελισσοκομικό μας μέλλον με αισιοδοξία.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι μάρκα ήταν ο μαρκαδόρος? ο ακρυλικός πόσκα?

galifabee είπε...

Ναι POSCA Ανεξίτηλος έτσι τον ζήτησα 1,80 από το βιβλιοπωλείο.

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Οι περισσότεροι απο εμάς , έτσι την έχουμε ¨πατήσει¨ Αλέξανδρε τις πρώτες φορές που χρειάστηκε να σημαδεύσουμε τις βασιλοπούλες μας.
Είναι σκληρά όμως τα κορίτσια μας και αντέχουν περισσότερο απο ότι νομίζουμε.
Προσωπικά έχω εξοικειωθεί αφου με την ezy-queen που χρησιμοποιώ , χρειάζεται καθημερινά να αλλάζω κουτί στην βασίλισσα και την πιάνω απο όπου μπορείς να φανταστείς.
Καλή συνέχεια Αλέξανδρε .

galifabee είπε...

Κώστα και εγώ το ezy-queen χρησιμοποιώ και πιάνω βασίλισσες αυτό που έγινε λες είναι από κακό πιάσιμο ή από τις αναθυμιάσεις του μαρκαδόρου , τον είχα ανακατέψει πολύ πιστεύω ότι είναι από αυτό.