Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

"nozevit" ένα όπλο στα χέρια του μελισσοκόμου στο αγώνα κατά της (nosema ceranae)?

Μια νέα σχετικά ασθένεια ταλανίζει τα τελευταία χρόνια , τα μελίσσια μας , ένα νέο είδος νοζεμίασης η "nosema ceranae". Από ότι δείχνει είναι αρκετά μεταδοτική και ενοχοποιείται πιθανότατα για εκτεταμένες απώλειες στο μελισσοκομικό κεφάλαιο και στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Κρήτη ,καθώς έχουμε μεγάλο αριθμό μελισσοσμηνών σε περιορισμένους χώρους που ευνοεί την εξάπλωση της . Οι μέλισσες δεν έχουν αναπτύξει ακόμα αρκετά αποτελεσματικούς τρόπους αυτοάμυνας, άρα ο μελισσοκόμος πρέπει να επέμβει και να βοηθήσει τα μελίσσια του . Ξέρουμε ότι βοηθάει πολύ τα μελίσσια, οτιδήποτε δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες ανανέωσης , του πληθυσμού μέσα στην κυψέλη , συμπληρώματα διατροφής που αυξάνουν την τάση δημιουργίας γόνου, βοηθούν το μελίσσι να ανταπεξέλθει και να κρατήσει μια ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη.Ας ελπίσουμε ότι το "nozevit" να μπορέσει πραγματικά να βοηθήσει.

Ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, που σας βοηθάει στην διατήρηση:
1. της εντερικής ακεραιότητας των μελισσών
2.της ποιότητας του μελιού και
3. της υγείας των μελισσοσμηνών
.
Διαθέσιμο στις ακόλουθες συσκευασίες
1. 50 ml
2. 250 ml
3. 500 ml
4. 1 lt
Γενικές Πληροφορίες
Το Nozevit είναι ένα φυσικό προϊόν που συμβάλλει στην ενίσχυση και διατήρηση της εντερικής ακεραιότητας της μέλισσας , μαζί με την μακροπρόθεσμη υγεία και την ζωτικότητα των μελισσών σας. Η ποσότητα του σκευάσματος που θα χορηγήσετε σε κάθε κυψέλη είναι ανάλογη με την δυναμικότητα της. Η μέθοδος εφαρμογής είναι με βρέξιμο ή ψεκασμό απευθείας πάνω στα πλαίσια της κυψέλης όπως επίσης και με προσθήκη Nozevit σε υποκατάστατο γύρης(1 ml Nozevit σε μισό κιλό υποκατάστατου γύρης).
Για προληπτική φροντίδα των μελισσών , σας προτείνουμε τάισμα σιροπιού με Nozevit 2 φορές με διαφορά 10 ημερών ανάμεσα στο κάθε τάισμα .
Μπορούμε να ταΐσουμε 2 φορές την άνοιξη και 2 φορές το φθινόπωρο λίγο πριν το ξεχειμώνιασμα . Αν έχετε καλοκαιρινές απώλειες σας προτείνουμε τάισμα σιροπιού με Nozevit 4 φορές με διαφορά 4 ημερών ανάμεσα στο κάθε τάισμα.
Το Nozevit διατηρείται στο σιρόπι εφ' όσον το σιρόπι σας είναι καλό , δεν έχει δηλαδή ζυμωθεί και δεν έχει χαλάσει . Πάντα να αποθηκεύετε το αχρησιμοποίητο σιρόπι με Nozevit σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Τρόπος χρήσης ανά συσκευασία
Χορηγείται 1 ml Nozevit διαλυμένο σε 400 gr σιρόπι (1/1) ανά κυψέλη 10 πλαισίων
Συσκευασίες
* 50 ml : αναμιγνύεται σε 20 kg σιρόπι >> για 50 κυψέλες /φορά!
* 250 ml : αναμιγνύεται σε 100 kg σιρόπι >> για 250 κυψέλες /φορά!
* 500 ml : αναμιγνύεται σε 200 kg σιρόπι >> για 500 κυψέλες /φορά!
* 1000 ml : αναμιγνύεται σε 400 kg σιρόπι >> για 1000 κυψέλες /φορά!

Το Nozevit δεν είναι φάρμακο ή αντιβιοτικό ,
παρασκευάζεται από καθαρό νερό
και φυσικές πολυφαινόλες των φυτών!!

Πηγή : Μελισσοκομικό Εργαστήρι Κρήτης

Δείτε εδώ  την ενημερωμένη ανάρτηση 11/12/2016 για το Nozevit+

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poso kani kai pou tha to vroume sti kriti

galifabee είπε...

τα 50ml= 18.65ευρώ 250ml=85 ευρώ 500ml =146 το λίτρο=258 αποκλειστική διάθεση για την Ελλάδα"Μελισσοκομικό Εργαστήρι Κρήτης" τηλ.2810259637

eviabee είπε...

αγαπητέ Αλέξανδρε,σου προτείνω μια μέθοδο καλής υγείας των μελισσών την περίοδο αυτή και για όσο διάστημα χρειάζεται τροφοδότηση με σιρόπι.Το νερό με το οποίο διαλύουμε την ζάχαρη το έχουμε βράσει προηγουμένως με αποξηραμένα από το καλοκαίρι, δυόσμο , χαμομήλι μέντα, θυμάρι ρίγανη ή με μερικά από αυτά που υπάρχουν άφθονα στην Κρήτη. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου αρωστήσει μελίσσι