Συμφωνώ με όσα λέει η κυρία αλλά ας μας επιτρέψουν να πουλάμε πρώτα ΓΥΡΗ και ΠΟΛΤΟ στη λαϊκή και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα. Δεν επιτρέπεται να πουλήσω στην λαϊκή αγορά ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ από μέλι. Ούτε κερήθρα, ούτε κερί, ούτε παστέλι(που δεν επιτρέπεται να το φτιάξω κιόλας χωρίς άδεια τυποποιητηρίου), ούτε ρακόμελο (τα ίδια με το παραπάνω), ούτε πρόπολη, ούτε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!!
Στο Υπουργείο Εμπορίου δεν μου είπαν κάποια ξεκάθαρη απάντηση. Ήταν ως γνωστόν μασημένα λόγια. Το μόνο ξεκάθαρο ήταν "ΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ - ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ" ή τουλάχιστον θα ρισκάρω να με γράψει.
Θεωρώ επίσης τεράστια βλακεία να πρέπει να έχω HACCP - ISO για να βάλω το μελάκι μου σε μαγαζί. Πρέπει δηλαδή να γίνω αυτό το τυποποιημένο πράγμα, περασμένο από 1002 φίλτρα, θέρμανση, παστερίωση και δεν ξέρω τι άλλα σκατά για να δώσω σε δυο μαγαζιά της προκοπής. Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Θέλω το μέλι που δίνω στους πελάτες μου να μυρίζει αυτό που τόσα χρόνια έψαχνα στην Αθήνα πριν ασχοληθώ με τα μελίσσια. Την ρουστίκ γοητεία και το άρωμα του χωριού. Ας μην είναι και τσίτα φιλτρατισμένο. Ας έχει και λίγο κεράκι στον αφρό.
Ξέφυγα ως γνωστόν αλλά το χέρι μόνο του πήρε φόρα και έγραφε.
Απάντηση σε αυτό που ρώτησες πιστεύω ότι είναι το εξής:
Ο νόμος Παναγιώτη είναι ότι αυτά τα προϊόντα δεν πληρώνουν ΕΛΓΑ και γι αυτό δεν μας επιτρέπουν να τα πουλήσουμε στη λαϊκή.
9 σχόλια:
πολυ καλη αναρτηση μπραβο σου
Μπραβο και απο μενα.Πολυ αναλυτικη και κατατοπιστικη η αναρτηση.Πολυ καλη !!!!
χωρις λογια !!!!!!!!!!
Μπράβο Αλέξανδρε ! Επαγγελματική δουλειά! Η κ.Καρατάσου είναι κεφάλαιο για την ελληνική μελισσοκομία.Αλλοιέχουν τ'όνομα και άλλοι την χάρη!
Συμφωνώ με όσα λέει η κυρία αλλά ας μας επιτρέψουν να πουλάμε πρώτα ΓΥΡΗ και ΠΟΛΤΟ στη λαϊκή και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα.
Δεν επιτρέπεται να πουλήσω στην λαϊκή αγορά ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ από μέλι.
Ούτε κερήθρα,
ούτε κερί,
ούτε παστέλι(που δεν επιτρέπεται να το φτιάξω κιόλας χωρίς άδεια τυποποιητηρίου),
ούτε ρακόμελο (τα ίδια με το παραπάνω),
ούτε πρόπολη,
ούτε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!!
Άρα???
Και πάλι σ ευχαριστούμε.
@ ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ
Για παστέλι και ρακόμελο ... το καταλαβαίνω. Αλλά τα υπόλοια γιτί; Ποιός είναι ο νόμος;
@IxNiLaTiS
Στο Υπουργείο Εμπορίου δεν μου είπαν κάποια ξεκάθαρη απάντηση. Ήταν ως γνωστόν μασημένα λόγια.
Το μόνο ξεκάθαρο ήταν "ΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ - ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ"
ή τουλάχιστον θα ρισκάρω να με γράψει.
Θεωρώ επίσης τεράστια βλακεία να πρέπει να έχω HACCP - ISO για να βάλω το μελάκι μου σε μαγαζί.
Πρέπει δηλαδή να γίνω αυτό το τυποποιημένο πράγμα, περασμένο από 1002 φίλτρα, θέρμανση, παστερίωση και δεν ξέρω τι άλλα σκατά για να δώσω σε δυο μαγαζιά της προκοπής.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Θέλω το μέλι που δίνω στους πελάτες μου να μυρίζει αυτό που τόσα χρόνια έψαχνα στην Αθήνα πριν ασχοληθώ με τα μελίσσια. Την ρουστίκ γοητεία και το άρωμα του χωριού. Ας μην είναι και τσίτα φιλτρατισμένο. Ας έχει και λίγο κεράκι στον αφρό.
Ξέφυγα ως γνωστόν αλλά το χέρι μόνο του πήρε φόρα και έγραφε.
Απάντηση σε αυτό που ρώτησες πιστεύω ότι είναι το εξής:
Ο νόμος Παναγιώτη είναι ότι αυτά τα προϊόντα δεν πληρώνουν ΕΛΓΑ και γι αυτό δεν μας επιτρέπουν να τα πουλήσουμε στη λαϊκή.
Νίκο στην λαϊκή πάς ως έμπορος ή ως παραγωγός;
Δημοσίευση σχολίου