Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Τρύγος στο Πεύκο


Οι μέλισσες βρίσκονται στη Βιάννο , στο πεύκο, ο καιρός ευνοεί πολύ , γιατί έχει υγρασία το πρωί και πολύ καλό καιρό την υπόλοιπη μέρα και το πεύκο δίνει αρκετά , το κακό είναι ότι το ωψιμοκαλόκαιρο ευνοεί τις σφήκες που έχει αρκετές έξω από τις κυψέλες ,  στην περιοχή μαζεύονται χιλιάδες μέλισσες, αλλά όσοι τις έχουν αρκετό καιρό αναγκάζονται να τις παίρνουν από το πεύκο γιατί έχουν εξασθενήσει αρκετά, μερικοί μελισσοκόμοι που τις είχαν πάρει επειδή δεν έδινε τις ξαναπήγαν.







Ο τρύγος πήγε καλά , σε αυτές τις μέλισσες βέβαια που έχουν αρκετό πλυθησμό



Ένα σημείο που δείχνει την υψηλή μελιτοέκριση είναι το άσπρισμα στο πάνω μέρος των κηρήθρων  




Στην περιοχή έχει ανοίξει και η ακονιζά έτσι στο πεύκο μαζεύουν μαζί με το μέλι  και αρκετή γύρη  για το γόνο του χειμώνα






3 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Το πρόβλημα με τις σφήκες λύνεται με την κόλλα ποντικιών.Το δοκίμασα με φοβερά αποτελέσματα.

galifabee είπε...

Φίλε Ανέστη ,κόλλα χρησημοποιώ και έχω πιάσει το τελευταίο καιρό πάνω από 5000 σφήκες . Για δόλωμα βάζω τροφή για γάτες, κάτι που παρατήρησα είναι ότι το άσπρο χρώμα τις τραβάει περισσότερο καλό είναι να βάζεις την κόλα σε άσπρη επιφάνεια, το κακό είναι ότι το δόλωμα θέλει συχνά αλλαγή γιατί στεγνώνει από τον ήλιο. Τώρα όμως που οι μέλισσες είναι , στο λιβικό πέλαγο κοντά στην Αφρική δεν μπορώ να πηγαίνω συχνά και να βάζω δόλωμα.

beelovers είπε...

καλο πούλημα . Και προς θεού μήν το δώσεις τζάμπα