Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πρόταση για Π.Ο.Π του Κρητικού μελιού (2 ο Παγκρήτιο συνέδριο)

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν η Πρόταση από την επιστημονική ομάδα του Ανδρέα Θρασυβούλου για Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης(Π.Ο.Π) για το Κρητικό Πευκοθυμαρόμελο.
Το Κρητικό μέλι έχει την φήμη και όχι άδικα από ότι φαίνεται εξαιρετικού σε ποιότητα μελιού , δεν φτάνει όμως αυτό πολλοί προσπαθούν ή θα προσπαθήσουν να πουλήσουν ,μέλι αμφιβόλου προελεύσεως και αξίας ,σαν Μέλι Κρήτης ,επειδή το όνομα πουλάει ,αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει τώρα το Κρητικό μέλι θα πάψει να υφίσταται και ο καταναλωτής δεν θα έχει εμπιστοσύνη στο Κρητικό μέλι . Για να διασφαλιστεί λοιπόν και ο καταναλωτής από την παραπλάνηση ,αλλά και πολύ περισσότερο ο δύσμοιρος παραγωγός που ενώ κρατάει ένα άσσο στο μανίκι του δυσκολεύεται να πουλήσει το προϊόν ή όταν το διαθέσει τελικά η αξία του να μην ανταποκρίνεται στα ποιοτικά κριτήρια του μελιού ,προτείνεται το μέλι Κρήτης και ειδικά το Πευκοθύμαρο να γίνει Π.Ο.Π και το ιδιαίτερο αυτό μέλι να παράγεται και να συσκευάζεται στο νησί , έτσι και ο καταναλωτής να ξέρει τι αγοράζει αλλά και ο παραγωγός να διασφαλίσει το προϊόν του και μάλιστα με στοιχεία όχι με λόγια .

Πρόταση για Π.Ο.Π του Κρητικού μελιού
Θρασυβούλου Ανδρέας Πρόταση για Προστατευόμενη, Ονομασία, Προέλευσης του Κρητικού Πευκόμελου ,Πευκοθυμαρόμελου.
Ομιλία στο 2 ο Παγκρήτιο Συνέδριο
.

(Μέρος 1)(Μέρος 2)(Μέρος 3)(Μέρος 4)(Μέρος 5)


3 σχόλια:

İlhami Uyar είπε...

Dear Alex I follow and watch all activities,thank you for nice sharing.Kali doulıa

Si-Mel είπε...

Πολύ καλή δουλειά και συγχαρητήρια για το υλικό που μας προσφέρεται..Ητάν πραγματικά μια πολύ καλή και επικοδομητική συζήτηση για το Πευκοθύμαρο Κρήτης ΠΟΠ και ελπίζω να λύσει το πρόβλημα της νοθείας-δυσφήμισης και παράνομου βαπτίσματος των εισαγώμενων μελιών ως Κρητικά.

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Είδα την ομιλία και πολύ την χάρηκα.
Σας εύχομαι να επιτύχετε το στόχο σας και μακάρι και άλλες περιοχές της πατρίδος μας με την έρευνα και την υποστήριξη των άξιων επιστημόνων μας να πετύχουν τέτοιους στόχους.