Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

2 ο Παγκρήτιο Συνέδριο ( Ομιλία για το Κρητικό μέλι.)

Το 2o Παγκρήτιο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης. Πολλά σημαντικά ακούστηκαν, απόδειξη για μια ακόμα φορά ότι η συζήτηση πάντα γύρω από την μέλισσα είναι ανεξάντλητη, σε συναρπάζει σε μαγεύει σε συγκινεί.
Θα προσπαθήσω ,μέσα από εδώ, να μεταφέρω όσο μπορώ ότι σημαντικό ειπώθηκε.
Ξεκινώ με μια ομιλία του Προέδρου του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης Σαββάκη Κώστα ,ενός ανθρώπου ,που έχει αναλώσει όλη του ζωή, στην προώθηση και ανάπτυξη της μελισσοκομίας στο νησί και ιδιαίτερα στο νομό Ηρακλείου ,με μια προσέγγιση ευαίσθητη ,δημιουργική, διαχρονική ,με βαθιά γνώση των μελισσοκομικών θεμάτων ,ένα έργο και όραμα ζωής, με αστείρευτη διάθεση και μεράκι. Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η μελισσοκομία στο τόπο μας .

Θέμα της ομιλίας:
"Το Κρητικό μέλι ,Ιστορική του διαδρομή ,τα φυσικά του χαρακτηριστικά και η ταυτότητα του."
Ομιλία στο 20 Παγκρήτιο Συνέδριο 21-10-2010 Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης.
Σαββάκης Κώστας
Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Ηρακλείου.

(Μέρος Α΄)
(Μέρος Β΄)Οι αναρτήσεις θα συνεχιστούν και σιγά ,σιγά θα καλυφτούν ,σχεδόν όλα όσα σημαντικά ακούστηκαν ,σε αυτό το συνέδριο ,για όλους αυτούς ,που δεν είχαν την τύχη ,να παρευρεθούν σε αυτήν την όμορφη γωνιά της Κρήτης, την Ιεράπετρα ,που για 2 μέρες χτύπησε η καρδιά της Κρητικής μελισσοκομίας. Παρόλο τον τοπικό χαρακτήρα του συνεδρίου ,πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον ,καθώς η μελισσοκομία, ανεξάρτητα τα γεωγραφικά όρια που ασκείται έχει κοινά στοιχεία και προβλήματα και ακόμα περισσότερο ,όταν η συζήτηση διαδραματίζεται σε ένα τόπο όπου η μέλισσα έχει αφήσει το στίγμα της, σε μια διαδρομή που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: