Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

"Μηλιά" κάπως έτσι πρέπει να ήταν ο Παράδεισος

Νομός Χανίων στο δρόμο από το Καστέλι Κισσάμου για το Ελαφονήσι


βρίσκεται ο παραδοσιακός οικισμός "Μηλιά "σε ένα παρθένο και ορεινό κομμάτι Κρητικής γηςξεπροβάλει ένας χώρος από πέτρα και ξύλο υλικά που είναι φτιαγμένα τα όνειρα και τα παραμύθια.Αρμόνια , γαλήνη , μεράκι, σπιτάκια κουκλίστικα , φτιαγμένα με μέτρο ξεφυτρώνουν μέσα στο δασικό τοπίο ,νιώθεις ότι εδώ δεν κατοικούν άνθρωποι αλλά νεράιδες.


Τόπος χωρίς αυτοκίνητα ,ρεύμα και ότι άλλο περίπλοκο έχει ανακαλύψει ο άνθρωπος που το μόνο που κατάφερε είναι να περιορίσει την ελευθερία του.Ανακαλύπτεις ξαφνικά τον χαμένο παράδεισο μέσα σου, αναρωτιέσαι τι νόημα έχει πραγματικά όλο αυτό το τσιμέντο το σίδερο και ο θόρυβος που σε περιτριγυρίζουν βασανιστικά κάθε μέρα .

Προσπαθείς να σκεφτείς τον εαυτό σου σε ένα τέτοιο μέρος ,το ζεστό καλοκαίρι ξαπλωμένος σε μια αιώρα στη σκιά των δέντρων.Το φθινόπωρο με τις πρώτες βροχές να ποτίζουν την γη και τον άνεμο να παίζει με τα κιτρινισμένα φύλλα των δέντρων.


Ο χειμώνας άσπρος από το χιόνι και το τζάκι μέσα να καίει και μαζί και τα προβλήματα μας.
Την άνοιξη μυρωδάτη και πολύχρωμη.Την νύχτα να φωτίζουμε τα όνειρά μας από το φως του φεγγαριού των άστρων και των κεριών.Πιθάρι άδειο η ψυχή μας που περιμένει να γεμίσει με μνήμες.Πέτρα η καρδιάΠόρτα σφαλιστή που πρέπει να ανοίξει ο νους μαςΓάργαρο νερό η ζωή που χύνεται και χάνεται μέσα απ' τα χέρια μας.


Ο παράδεισος δεν έχει χαθεί, είναι μέσα μας απλώς δεν το ξέρουμε.

6 σχόλια:

Dimitris Ninis είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες Άλεξ !

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Μπορεί αυτοί που κατοικούν στην Μηλιά να μη είναι Θεοί,είναι ομως οπωσδήποτε ημίθεοι.!!!
Μακάρι να μπορέσουν να την παραδώσουν έτσι στα παιδιά τους.

galifabee είπε...

Η "Μηλιά" είναι ξενώνας περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: http://www.milia.gr/

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Όχι κάπως .
Απλά έτσι ήταν ο Παράδεισος.
Μπράβο πολύ ωραία ξενάγηση.
Ευχαριστούμε.

galifabee είπε...

Δάσκαλε Θεοδόση στα Στατιστικά της Γαλιφιανής Μέλισσας η http://kokkini-melissa.blogspot.com/ είναι πρώτη και με διαφορά στις πηγές επισκεψιμότητας που σημαίνει ότι πάρα πολλοί αναγνώστες της Γαλιφιανής μέλισσας μπαίνουν μέσα από το δικό σου blog ήθελα να το ξέρεις και ευχαριστώ πολύ γιαυτό.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Εύγε Αλέξανδρε για το υπέροχο ταξίδι,με σπάνιες εικόνες που δύσκολα συναντάμε.