Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Επιθεώρηση μελισσών το Μάρτη.





Η άνοιξη μπήκε για τα καλά με 19 βαθμούς έγινε η επιθεώρηση του Μάρτη μετά από μια παρατεταμένη κακοκαιρία με κρύο βροχές και χιόνια στα ορεινά ,οι μέλισσες τώρα δουλεύουν εντατικά.



Άρχισαν το πλέξιμο έχουν χτίσει μέχρι τώρα 2 κηρήθρες τα φύλλα κεριού που είχα βάλει πριν από το τελευταίο πλαίσιο χτίστηκαν λίγο πιο γρήγορα από τα φύλλα που είχα βάλει στο τέλος.


τα πλαίσια τα χτίζουν από τη μέση και ύστερα στα πλάγια και από πάνω προς τα κάτω έχουν αφήσει τις κάτω γωνίες ακόμα άχτιστες .



Έβαλα και άλλο φύλλο για να χτίσουν πριν ολοκληρώσουν το προηγούμενο πλαίσιο στην εντέλεια και δεν ξέρω αν βιάστηκα λίγο ή έπρεπε να περιμένω να τελειοποιήσουν πρώτα το πλαίσιο και μετά να προσθέσω και άλλο.




Σε μερικά καινουργιοχτισμένα πλαίσια είχαν ήδη προσθέσει μέλι και γύρη .



Οι βασίλισσες γεννούν εντατικά


Η βασίλισσα είναι ακούραστη γεννάει νύχτα μέρα,
και σαν τη μάνα τα παιδιά κρατάει ενωμένα.


Ο Γόνος έχει φτάσει τα 4-5 πλαίσια περίπου.










Υπάρχει αρκετός κηφηνογόνος στο πάνω μέρος της κηρήθρας.



Δεν ξέρω αν στις μέλισσες που υπάρχει αρκετός κηφηνογόνος αν έχουν αυξημένη τάση προς σμηνουργία.





Ο πληθυσμός αρκετά περισσότερος από την προηγούμενη επιθεώρηση




Υπάρχει και νέο μέλι που συνήθως είναι στο πάνω μέρος της κηρήθρας .



Αρκετοί είναι και οι κηφήνες που αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.




Η Γύρη αρκετή και είναι λαμπερή κόκκινη και ανοιχτή κίτρινη .



Την γύρη ΄χει στα πόδια της το μέλι έχει στο στόμα
και μιαν ακούραστη καρδιά χωμένη μεσ΄το σώμα.













Απιφόντα για γεύμα ,μια από τις καλύτερες τροφές αλλά ακριβό.





Αγριοαχλαδιά ανθισμένη οι μέλισσες πετούν κατά εκατοντάδες πάνω στο δέντρο δεν αφήνουν νέκταρ γύρη και μυρωδιά να πάει χαμένη.





Η αφεντηλιά είναι στα φόρτε της και μετά τα αρκετά νερά που έκανε τις προηγούμενες μέρες τα άνθη της ανοίγουν το ένα μετά το άλλο.





Από την ασφεντηλιά ίσως να προκύπτει και η κόκκινη γύρη της εποχής αλλά δεν είμαι και σίγουρος.




Οι πικραμυγδαλιές και αυτές ανθισμένες μοσχομυρίζουν κάνοντας της μέλισσες να μην μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό.







Μέλισσα βουτηγμένη στο άνθος της φασκομηλιάς.









Ανταγωνιστές υπάρχουν αρκετοί αυτό το έντομο που μοιάζει με μέλισσα ανασηκώνει το άνθος της αγκαραθιάς και πίνει το νέκταρ που είναι αρκετό σε αυτό το φυτό, η μέλισσα δεν μπορεί να κάνει αυτή την κίνηση,τελικά η φύση έχει μεριμνήσει για όλα τα πλάσματα της.










Όπως βουίζει η μέλισσα βουίζει το μυαλό μου
κι αν είναι βάσανο η ζωή είσαι το βάσανο μου.

14 σχόλια:

Beebbc and sv2bbc είπε...

Εύχομαι καλή μελισσοκομική χρονιά.-

Σταύρος Χαμπάκης είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση, εύχομαι τα καλύτερα!

markos aliprantis είπε...

Πολύ ωραίες φωτό σου εύχομαι οτι καλύτερο για σένα και τις μελισσές σου.

Γιώργος από Χανιά είπε...

Ωραία ανάρτηση Αλέξανδρε. Καλή μελισσοκομική χρονιά. Κλάδεψες το αμπέλι;

Unknown είπε...

Τι ομορφος κοσμος ,με συνεπηραν οι εικονες, με ταξιδευσαν ναχαμε και μεις οι ανθρωποι την εργατικοτητα και την οργανωμενη κοινωνια, τι καλα που θατανε.Νασαι καλα και παντα τετοιες φωτο.

galifabee είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια όλους σας.
---------------------------------
Γιώργο σήμερα τελείωσα το κλάδος έχω ακόμα να μαζέψω τα κλήματα βρήκα και στις κουρμούλες 3-4 κιλά χοχλιούς και τους σακάζω για μπουμπουριστούς.

Γιώργος από Χανιά είπε...

Αλέξανδρε εγώ σήμερα μόνο μάζεψα τα κλήματα αλλά χοχλιούς δεν βρήκα!

İlhami Uyar είπε...

I hope everything okey,as I saw devolepping very perfect also enviroment is very suitible for beekeeping,no problem.I want to hear and saw perfect job and activities,probably you will get muchmore honey this year.Best wishes

KOSTAS είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση με πολλές και όμορφες φωτογραφίες.
Εύγε σου!

erbabarici είπε...

πολύ ωραίες φωτογραφίες ... συγχαρητήρια

GRAINBOW είπε...

Τελειες οι φωτο!
Με ποια μηχανη ειναι τραβηγμενες?

galifabee είπε...

Γιώργο η μηχανή είναι casio 10,1 mega pixels 250 ευρώ κάνει δεν είναι ακριβή μου την έχει ρίξει και ο γιο μου κάτω και έχει πρόβλημα ο φακός δεν ζουμάρει μέχρι το τέλος πρέπει να πάρω μια καλύτερη μηχανή με ένα καλό φακό μάκρο ο φάκος μετράει πολύ στις μηχανές στις ψηφιακές πρέπει να την φτιάχνεις την εικόνα με κάποιο πρόγραμμα λίγο για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και να προσέχεις να έχεις καλό φως στις πολύ κοντινές πρέπει να χρησιμοποιήσεις μερικές φορές φλας για να έχεις καλό αποτέλεσμα και να βάζεις την επιλογή macro όχι στο αυτόματο.

Γιώργος από Χανιά είπε...

Αλέξανδρε οι μουσικές επιλογές σου στο blog είναι εξαιρετικές!

galifabee είπε...

Γιώργο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια σε σχέση με την μουσική θέλω να σου πω δυο λόγια οι επιλογές είναι λίγο εξεζητημένες θα έλεγα αλλά υπάρχει ανταπόκριση προσπαθώ να βάζω ένα κομμάτι κάθε περίπου 24 ώρες στο site που ανεβάζω τα κομμάτια εδώ και 3,5 μήνες έχουν μπει περίπου 19,000 άτομα για να ακούσουν την μουσική που βάζω, και περίπου 150 άτομα την κατεβάζουν κάθε μέρα αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και γιαυτό προσπαθώ να συνεχίσω την λίστα που τώρα είναι στο 76 και όπου φτάσει.Να φανταστείς ένα κομμάτι με την αρχαία ελληνική μουσική που σου άρεσε το έχουν κατεβάσει 1500 άτομα, μου κάνουν παράπονα μερικοί φίλοι που δεν βάζω πιο πολλά κριτικά τραγούδια αλλά πιστεύω ότι η γλώσσα της μουσικής είναι μια και είναι παγκόσμια δεν έχει σύνορα και είναι η μοναδική γλώσσα που μπορεί να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά .
Και τώρα θα σου πω ένα κόλπο για πιο εύκολο κλάδος τα τελευταία χρόνια έχω ένα mp3 player και όταν κλαδεύω ακούω μουσική και να δεις πόσο εύκολο γίνεται το κλάδος τόσο εύκολο που χωρίς μουσική δεν μπορώ να κλαδεύω πια δοκίμασε το. Θα σου πω και ένα άλλο κόλπο που κάνω με τον mp3 player όταν θέλω να κρατήσω σημειώσεις για την κατάσταση που βρίσκονται τα μελίσσια βάζω το mp3 να ηχογραφήσει και απαγγέλλω πάνω από την κάθε κυψέλη τις παρατηρήσεις μου στο σπίτι μετά βάζω στον υπολογιστή το αρχείο και έχω μια λεπτομερή καταγραφή της κάθε κυψέλης και μπορώ να κρατώ κάποια στατιστικά στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον.